Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


October 25, 2014

Resepi Cucur Kembung dr FB grup resepi ringkas

Gambar blur sb menjamu selera time senjakala
Dah lama tak share resepi kat Teratak Chetam. Maaf sb banyak yg berlaku sejak bbrp tahun kebelakangan ni. Laptop rosak so guna henpon je update status.

Hari ni nak kongsi resepi yg sedang viral di grup resepi ringkas laman facebook. Maaf sebab tak tahu sapa yg mulakan viral di sana. Tp feedback mmg superb.

Nama kuih ni cucur kembung. Chetam bagi resepi asal n version derhaka yg chetam buat.

Cucur kembung

3 cwn tpung gandum
3 cwn air panas mendidih
1/2 cwn susu pekat
Sikit garam utk rasa lemak

Cara
Campur semua bahan dengab senduk atau spatula. Dh sejuk boleh guna tangan. Tekstur adunan mcm adunan kuih keria. Bulatkan adunan gyna tangan yg basah sb adunan ni melekat pd tangan. Goreng mcm biasa.

Ada byk versi cucur ni hasil feedback dr member yg lain. Ada yg tambah jagung. Tambah cheese la. Yang chetam buat ni tambah ikan bilis, bawang n cili merah. Susu chetam kurangkan dan chetam tambah serbuk maggi cukup rasa utk gantikan garam.

Cucur yg siap sangat lembut di dalamnya. Bahagian luarnya garing. 

Cuba la ....

No comments:

Post a Comment