Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 3 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff, Fruit Puff & Enclairs
Tarikh : 4 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 5 Februari 2017
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 27, 2012

Menerima Tempahan Pelbagai Jenis Makanan

Teratak Chetam terletak di Bandar Teknologi Kajang.

Kami menerima tempahan kek untuk makan-makan, hari jadi, perkahwinan dan sebagainya.

Turut menerima tempahan handmade chocolates, cheese tarts, fruit tarts, cream puff, apam dot2, tart shells, sweet buns, pizza, pelbagai puding, seri muka pandan, talam suji, murtabak crackers, talam berlauk, brownies, muffins dan macam-macam lagi.

Harg boleh dirunding untuk kuantiti yang banyak. Sila rujuk ruangan sebelah kanan untuk senarai harga.

Teratak Chetam tidak mengadakan penghantaran. Self collect di Apartment Vista Perdana, Bandar Teknologi Kajang.

Call atau sms Chetam di 010-7850314

August 12, 2012

Salam Aidil Fitri dari Teratak Chetam

Alhamdullilah..tahun ni Teratak Chetam mula bercuti pada 15 Ogos hingga 25 Ogos. Hari-hari akhir dapat rezeki dari Allah S.W.T, tempahan apam dot2, edible images, tart shells.

Teratak Chetam akan mula beroperasi semula pada 26 Ogos dan ber sedia menerima tempahan kek, kuih talam, tartlets, cream puff, buns, puding dan macam-macam lagi untuk rumah terbuka.

Permintaan kelas secara personal turut beroperasi semula selepas raya. Info kelas di sebelah kanan.

Info lanjut, boleh hubungi Chetam di 010-7850314.

August 04, 2012

Acuan..utk..dijual...RM

Nak oder, boleh hubungi Chetam di 010-7850314.
RM10
RM10

RM10

RM10

RM10

RM10

RM20

RM20

RM20

RM20

Tempahan..Biskut..Raya

Biskut..Ais..Kerim..-..RM18..utk..50pcs

Tat..Bluberi..-..RM20..utk..50pcs
Nak oder, boleh hubungi Chetam di 010-7850314.
Pick-Up di Bandar Teknologi Kajang, boleh jumpa luar Billion Supermarket kalu susah cari rumah.

August 03, 2012

Kuih..Qasidah

Buya..request..kuih..ni..sebab..teringat..Arwah..Ayah..yang..penah..masak..di..Medan.

Chetam..tanya..di..FB..dan..dapat..resepi..di..bawah..dari..Nur Qaseiyh..Chetam..buat..separuh..sahaja..


KUIH QASIDAH.
600 gram tepung gandum
500 gram gula
750 ml santan
4 biji telur
2 helai daun pandan
10 ulas bawang merah (hiris dan cmpur dengan sedikit tepung beras )
Sedikit minyak sapi

CARA MENYEDIAKAN:

1. Satukan tepung gandum, santan, telur, gula dan tapiskan.
2. Kacau adunan di atas api sederhana hingga kental dan berkilat.
3. Angkat dan tuangkan adunan ke dalam dulang, lapikkan daun pisang. Biarkan sejuk.Bentukkan seperti bunga ros.
4.Goreng bawang merah yang telah dihiris dan di campur dengan tepung beras dengan minyak. Kemudian taburkan di atas kuih tadi

August 01, 2012

Puding Karamel Cream Crackers


Banyak google resepi ni tapi Chetam ubahsuai ikut cara yang Chetam rasa paling senang.

Bahan
15 keping biskut Cream Crackers
1 tin susu cair
3/4 tin air
5 biji telur
2 sudu gula

Bahan Karamel
6 sudu gula
Setengah cawan air

Cara
Untuk Karamel, Chetam dua2 bahan dalam loyang dan trus letak atas api. Kacau hingga pekat. Sejukkan.

Bahan2 lain semua masuk food processor dan blend sekaligus. Kemudian tuang dalam loyang perlahan-lahan. Kukus selama 30 minit. Bila dah siap, telangkup atas pinggan. Nanti nampak ada 3 lapis. Bawah telur, tengah biskut dan atas karamel.

Kuih Bakar Pandan


Chetam cuba resepi 2 hari lepas.1st cuba dan menjadi. Habis dimakan sekeluarga. Banyak resepi yang sama Chetam google tapi pilih resepi sebab bahan-bahannya mudah dan ringkas.

Resepi dr blog http://yatiememories.blogspot.com

Kuih Bakar Pandan

Bahan-bahan
1 cawan tepung gandum
1 cawan gula
1 cawan air pandan
1 cawan santan

1 cawan susu cair (sejat)
3 biji telur
Sedikit pewarna hijau
Sebagai hiasan- sedikit bijan jika suka

Cara

Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan
Blender hingga sebati
Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi kedalamnya.
Taburkan bijan (jika suka)
Bakar 40 minit pada suhu 180c/ hingga masak. Saya bakar lebih masa bergantung pada kepanasan oven masing2.

Jom..Belajar..Buat..Piza..di..Bdr..Teknologi..Kajang

Atas..permintaan..ada..yang..request..kelas..piza..pada..hari..sabtu..ni.

Tarikh..:..Sabtu,..4..Ogos..2012...
Masa..:..10..pagi
Yuran..RM70..dan..bawa..pulang..: 2..biji..piza..saiz..10..inci

Nak join, boleh hubungi Chetam di 010-7850314.