Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 03, 2012

Kuih..Qasidah

Buya..request..kuih..ni..sebab..teringat..Arwah..Ayah..yang..penah..masak..di..Medan.

Chetam..tanya..di..FB..dan..dapat..resepi..di..bawah..dari..Nur Qaseiyh..Chetam..buat..separuh..sahaja..


KUIH QASIDAH.
600 gram tepung gandum
500 gram gula
750 ml santan
4 biji telur
2 helai daun pandan
10 ulas bawang merah (hiris dan cmpur dengan sedikit tepung beras )
Sedikit minyak sapi

CARA MENYEDIAKAN:

1. Satukan tepung gandum, santan, telur, gula dan tapiskan.
2. Kacau adunan di atas api sederhana hingga kental dan berkilat.
3. Angkat dan tuangkan adunan ke dalam dulang, lapikkan daun pisang. Biarkan sejuk.Bentukkan seperti bunga ros.
4.Goreng bawang merah yang telah dihiris dan di campur dengan tepung beras dengan minyak. Kemudian taburkan di atas kuih tadi

No comments:

Post a Comment