Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


February 12, 2010

Coklat yang Dihasilkan Semasa Kursus Asas Coklat di Lembaga Koko Malaysia

Ini lah tempat Kursus Asas Coklat diadakan - Lembaga Koko Malaysia

Ini hasil kerja tangan Chef K. Moulded Chocolates dari Real Chocolates.

Ini pun hasil kerja tangan Chef K. Yang berbunga putih tu solid, tak der inti tetapi dihiasi dengan transfer sheet yang dibeli di German. Yang marble tu sebenarnya Dakar.

Ini pulak hasil kerja tangan grup Chetam. Lupa pulak ada inti atau tidak. Kalau tak silap, ada peanut butter di dalamnya.

Dari grup Chetam - wafer munchy dicelup coklat.

Bahan-bahan untuk menghasilkan Splitter. Dan hasilnya seperti di bawah. Sedap sangat coklat ni.


Ini adalah bahan-bahan untuk salutan Dakar. Dan hasilnya seperti di bawah. Yang ini pun sedap.

No comments:

Post a Comment