Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


July 23, 2008

Kompilasi Resepi Dari Laman Web Nestle - Apple Cinnamon Bread Pudding

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Chetam dapat resepi di bawah ni melalui email dari Nestle. Minta maaf, resepi di dalam bahasa yang susah....hehehehe. Gambar puding tu dilinkkan ke laman web Nestle. Bila dah menjengah, nampak pulak ada beberapa resepi yang menggunakan produk keluaran Nestle. Since terajin hari ni, Chetam compilekan semua resepi tersebut dalam format pdf. Bahasa masih lagi bahasa yang susah.......tak der masa la nak translate resepi-resepi tu. Bukan dapat upah pun....hehehe

Kepada semua pengunjung Teratak Chetam yang telah berdaftar, jangan khuatir kerana kompilasi resepi-resepi ini akan singgah ke email anda sebentar lagi.

Kepada pengunjung yang tidak berdaftar tetapi ingin mendapatkan kompilasi ini, sila email chetam1@gmail.com.

Apple Cinnamon Bread Pudding




Ingredients


8 slices raisin bread
A
8 egg
1/2 cup sugar
1 tbsp vanilla essence
2 cups NESTLÉ® Low Fat Milk

4 Granny Smith apples, peeled and thinly sliced
1 cup golden raisins
1/4 cup caster sugar
1 tbsp ground cinnamon
1 tbsp ground nutmeg
3 tbsp unsalted butter, cut into small pieces

Cooking Steps
  1. Lightly grease a 1-litre pie dish. Trim crusts of bread and arrange half of the bread in the pie dish.
  2. Whisk ingredients A until well mixed, and spoon half the mixture over the bread.
  3. Top with sliced apples and raisins, then cover the apples with the remaining bread slices. Pour the remaining milk mixture on top.
  4. In small bowl, stir together the sugar, cinnamon and nutmeg, then sprinkle this sugar mixture over the bread.
  5. Dot the bread pudding with butter and let stand for 30 mins.
  6. Place the pie dish in a large deep baking dish. Carefully pour boiling water down the side of the dish until it comes halfway up the sides of the tin.
  7. Bake in a preheated oven at 180°C for 50-60 mins or until a knife comes out clean.
  8. Cut warm bread pudding and serve.

No comments:

Post a Comment