Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


May 20, 2008

Kosmo Online: Kuali Bersama Norzailina Nordin - Kek Keju

Kek Keju

Bahan
70gm serbuk koko
200ml air panas
400 ml susu segar/UHT
270 gm tepung gandum
2 camt serbuk penaik
200 gm krim keju
150 gm mentega
250 gm gula kastor
4 biji telur
1 camb vanila

Cara Membuat
1. Larutkan serbuk koko dengan air panas. Tapiskan.
2. Campurkan dengan susu dan ketepikan.
3. Ayak tepung gandum dan serbuk penaik.
4. Pukul krim keju, mentega dan gula hingga kembang.
5. Masukkan sebiji demi sebiji telur. Pukul sebati.
6. Bubuh pula campuran koko selangseli dengan bahan ayak.
7. Kacau rata. Akhir sekali masukkan vanila.
8. Tuangkan ke dalam tin berukuran 25cm yang dialas kertas kalis minyak dan dilengser dengan marjerin.
9. Bakar pada suhu 175 C selama 1 jam 15 minit atau hingga masak

No comments:

Post a Comment