Kek Keju
Bahan
70gm serbuk koko
200ml air panas
400 ml susu segar/UHT
270 gm tepung gandum
2 camt serbuk penaik
200 gm krim keju
150 gm mentega
250 gm gula kastor
4 biji telur
1 camb vanila
Cara Membuat
1. Larutkan serbuk koko dengan air panas. Tapiskan.
2. Campurkan dengan susu dan ketepikan.
3. Ayak tepung gandum dan serbuk penaik.
4. Pukul krim keju, mentega dan gula hingga kembang.
5. Masukkan sebiji demi sebiji telur. Pukul sebati.
6. Bubuh pula campuran koko selangseli dengan bahan ayak.
7. Kacau rata. Akhir sekali masukkan vanila.
8. Tuangkan ke dalam tin berukuran 25cm yang dialas kertas kalis minyak dan dilengser dengan marjerin.
9. Bakar pada suhu 175 C selama 1 jam 15 minit atau hingga masak
Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment