Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


May 23, 2008

Kek Selamat Hari Guru

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

2 hari lepas Chetam terima surat dari Pengurus Tadika Chenul. Akan diadakan sambutan Hari Guru Jumaat ini di Tadika Chenul dan pelajar dikehendaki membawa juadah ringan.

Since semua bahan dan sedia ada di dapar so malam tadi Chetam berpencak silat sehingga pukul 3 pagi. Sementara tunggu kek masak, sempat juga balut barangan yang diorder oleh pelanggan. Sambil menonton rancangan tertunda American Idol di @15. Tak minat pun tapi sebenarnya tunggu Diari AF6 yang bermula pukul 1.30 pagi. Tak sempat tengok yang pukul 9 malam tu.

So siap ngan hiasan bunga segera, Alhamdullilah.......cantik la juga di pandangan mata kasar Chetam yang kelam di pagi buta....hehehehe. Cara nak buat memang senang banget.


Kek Sponge Hari Guru - Chenul

250gm spongemix perasa coklat
4 biji telur Ayam gred A
60ml air
60ml minyak masak. (nak sedap kenalah guna minyak mazola/jagung)
Strawberry filling
1 1/2 cawan Whipping Cream jenama Baker's Mix

Cara Membuat
Campur spongemix, air, minyak dan telur. Pukul dengan mixer elektrik sehingga adunan naik berdabel-dabel.
Masukkan adunan dalam loyang yang dah dilengser marjerin dan ditabur tepung. Bakar dalam oven, suhu sekitar 180 C sehingga masak.

Topping
Putar whipping cream sehingga naik. Masukkan seketika ke dalam peti sejuk kemudian keluarkan dan dicampur sedikit pencelup merah. Putar sekejap.

Deko Kek
Sejukkan kek terlebih dahulu. Potong melintang kepada 2 bahagian. Sapukan whipping cream di atas lapisan pertama. Turut sapukan strawberry filling di atasnya. Letakkan lapisan kedua dan mula sapu whipping cream ke sekeliling kek. Hias dengan bunga.

Dah Siap.........

No comments:

Post a Comment