Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


October 10, 2007

Lepat Labu

Masa kat kampung minggu lepas, sempat juga buat lepat labu. Asalnya kakak suruh Chetam buat tapi bila masuk bab membalut, Kak Ti (yang dok Bangi dulu) yang siap sedia dengan talam besar.

Lepat Labu

1 biji labu kuning - buang kulit
Kelapa parut - yang putih jer. Jangan lupa gaul ngan sikit garam.
Sikit garam
Sikit gula
Daun pisang yang dah dilayor

Potong labu kecik-kecik trus rebus sampai lembut. Dah lembut, buang air trus capai botol kicap untuk lenyekkan labu ni. Dah hancur, boleh tambah sikit garam dan gula.

Basuh daun pisang yang dilayor dan lap ngan kain.

Letak sesudu aduan atas daun pisang.

Letakkan inti kelapa di tengah-tengah.

Balut daut pisang. Masuk dalam pengukus dan kukus sehingga masak.

Disebabkan kami lewat mula keje melepat ni, lepat ni masak ngam-ngam time berbuka. So masa berbuka, kami makan lepat panas giler.....Sedap giler....bila panas, lepat ni masih lembut so kena makan ngan sudu.

3 comments:

  1. Anonymous2:15 pm

    tak pakai tepung ke? Patut la lembik. hee

    ReplyDelete
  2. ish..mcm mana boleh tertinggal tepung...ada letak tepung....lembik sebab baru keluar dr kukusan

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:59 am

    resepi tak lengkap tak de tepung chetam..

    ReplyDelete