Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 10, 2007

Lepat Labu

Masa kat kampung minggu lepas, sempat juga buat lepat labu. Asalnya kakak suruh Chetam buat tapi bila masuk bab membalut, Kak Ti (yang dok Bangi dulu) yang siap sedia dengan talam besar.

Lepat Labu

1 biji labu kuning - buang kulit
Kelapa parut - yang putih jer. Jangan lupa gaul ngan sikit garam.
Sikit garam
Sikit gula
Daun pisang yang dah dilayor

Potong labu kecik-kecik trus rebus sampai lembut. Dah lembut, buang air trus capai botol kicap untuk lenyekkan labu ni. Dah hancur, boleh tambah sikit garam dan gula.

Basuh daun pisang yang dilayor dan lap ngan kain.

Letak sesudu aduan atas daun pisang.

Letakkan inti kelapa di tengah-tengah.

Balut daut pisang. Masuk dalam pengukus dan kukus sehingga masak.

Disebabkan kami lewat mula keje melepat ni, lepat ni masak ngam-ngam time berbuka. So masa berbuka, kami makan lepat panas giler.....Sedap giler....bila panas, lepat ni masih lembut so kena makan ngan sudu.

3 comments:

  1. Anonymous2:15 pm

    tak pakai tepung ke? Patut la lembik. hee

    ReplyDelete
  2. ish..mcm mana boleh tertinggal tepung...ada letak tepung....lembik sebab baru keluar dr kukusan

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:59 am

    resepi tak lengkap tak de tepung chetam..

    ReplyDelete