Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


October 21, 2005

BISKUT GAJUS MANGGIS


(Sumbangan Gadia Aries dapat dari buku masakan Asmah Laili

Bahan-bahan:
250 gram mentega
100 gram gula castor
380 gram tepung gandum, di ayak
3 sudu makan tepung jagung, di ayak
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanilla
Sedikit gajus, di bakar
1 biji telur, di kocok utk di sapu atas biskut
Pewarna ungu
Pewarna hijau

Cara membuat:
Dengan menggunakan senduk kayu, pukul mentega sebentar. Masukkan gula, kuning telur & vanilla. Gaul hingga sebati. Kemudian masukkan kedua� jenis tepung sedikit� sambil di kacau hingga adunan menjadi rata & sebati. Ambil � cawan adunan & warnakan hijau. Ini untuk membuat tampuk & tangkai manggis. Lebihan adunan di warnakan ungu.

Ambil sedikit doh ungu, angaran sebesar ibu jari & di masukkan kedalamnya 1 biji gajus. Kepal hingga bulat. Ambil pula sedikit doh hijau, bentukkan seperti tampuk & tangkai manggis, lalu di letakkan kepada bebola ungu, sehingga menjadi sebiji manggis yg cantik. Sapu di atasnya dgn telur & bakarlah sehingga masak.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment