Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
THREE IN ONE sumbangan Diana ResepiNet
Coklat buatan sendiri 1
Bahan-bahannya
Dark chocolate, dicincang
Kacang badam, dipanggang (kacang badam sebiji-sebiji ya jangan dicincang)
Kacang hazel, dipanggang
Kacang walnut, dipanggang
Cara-caranya
1. Cairkan coklat hitam dan masukkan kedalam beg piping. Paipkan bentuk bulat leper lepar 4cm diatas kertas kuih.
2. Aturkan kacang badam, hazel dan walnut diatas coklat leper itu.
3. Sejukkan didalam peti sejuk selama 2 minit atau sehingga ia keras. Siap untuk dihidang.
Nota: Boleh gunakan sebarang jenis coklat seperti milk chocolate, semi sweet dan sebagainya.
No comments:
Post a Comment