Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


May 26, 2005

PUDING LAICI atau KOKTEL oleh Kak Liza


Bahan:
10 gm agar2 serbuk atau 1 bungkus agar2 biasa [rendamkan]
6 gelas air
11/2 cawan gula
1 tin susu cair
1 tin laici atau buah2 koktel dlam tin... asingkan air dan buahnya

Cara:
1. Masakkan agar2 serbuk bersama air sehingga mendideh.
2. Masukkan gula. Biarkan mendideh lagi.
3. Masukkan air laici atau buah koktel dan susu cair. Tutup api dan kacau rata.
4. Tuangkan dalam acuan [terpulanglah nak acuan besar atau mangkuk kecil]. Bila dah sejuk masukkan dalam petisejuk.
5. Hidangkan bersama buah laici atau buah koktel yang diasingkan tadi.

Puding ni agak lembut sedikit...so kalau nak makan potongkan [jika gunakan acuan besar] atau tuangkan dalam bekas dan gunakan sudu kecil untuk memakannya.....
Posted by Hello

1 comment: