Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
PUDING LAICI atau KOKTEL oleh Kak Liza
Bahan:
10 gm agar2 serbuk atau 1 bungkus agar2 biasa [rendamkan]
6 gelas air
11/2 cawan gula
1 tin susu cair
1 tin laici atau buah2 koktel dlam tin... asingkan air dan buahnya
Cara:
1. Masakkan agar2 serbuk bersama air sehingga mendideh.
2. Masukkan gula. Biarkan mendideh lagi.
3. Masukkan air laici atau buah koktel dan susu cair. Tutup api dan kacau rata.
4. Tuangkan dalam acuan [terpulanglah nak acuan besar atau mangkuk kecil]. Bila dah sejuk masukkan dalam petisejuk.
5. Hidangkan bersama buah laici atau buah koktel yang diasingkan tadi.
Puding ni agak lembut sedikit...so kalau nak makan potongkan [jika gunakan acuan besar] atau tuangkan dalam bekas dan gunakan sudu kecil untuk memakannya.....
nmpak sedap
ReplyDelete