Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff & Swan
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Kelas Aneka Bun di Teratak Chetam
Tarikh : 24 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 3 orang

Kelas : Cream Puff & Enclairs
Demo : Churros
Tarikh : 25 Disember 2016
Yuran : RM100.00
Minima : 4 orang

Kelas : Cheese Tart, Egg Tart dan Fruit Tart
Tarikh : 31 Disember 2016
Yuran : RM120.00
Minima : 4 orang

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 010-7850314 (wassup)
011-27046007 (sms)


May 26, 2005

MARBLE CHEESE CAKE oleh Noor Masri


Ingredients for base:
200 gm of any biscuits (e.g. Oreo + Marie) - kak Noor guna biskut digestive
50 gm butter
1/2 tablespoon honey - kak Noor guna 1 sudu besar golden syrup sbb dah sedia ada
1 tablespoon Evaporated Milk (susu sejat) - semlm wat tak buh pun ni sbb malas nak buka tin susu nak guna skit benor

Method:
Crush cookies/ biscuits (in plastic bag)
Micro butter/ honey/ milk for 1 minute
Mix butter/honey/milk to biscuits
Press into an any lined cake tins

Ingredients for cake:
500 gm cream cheese
100 gm castor sugar
2-3 eggs
1 (1 ounce) square unsweetened chocolate, melted - akak guna serbuk koko je sbb mmg dah ada stok kat dlm kabinet..hehe
1 teaspoon vanilla extract

Method:
Cut cream cheese into pieces
Beat cheese with sugar until cheese soften add vanila
Add eggs (one or two at a time) and mix well
Micro chocolate 2 minutes to melt
Pour about 30-40% of cheese mixture to chocolate
Ladle onto base in tin (alternating portions for marbling)
Steam bake at 160c for 52 minutes
(microwaves, convection N.B. at 180c in conventional oven )
To stem bake, pour 1 glass water onto a 10"X10" cake tin then put the 8"X8" tin in

Take the cake out to cool
After about 1.5 hours, refrigerate the cake

NOTA:
Ni kak Noor jelaskan lebih terperinci nak buat marble kat atas kek tu spt gambo kak Noor tu..
Asingkan adunan sebanyak 4 sudu besar dan campurkan dengan 1/2 sudu besar serbuk koko.
Ratakan baki adunan ke atas base tadi kemudian akhir sekali sudukan adunan berkoko di atasnya dan lorekkan spt marmar dgn menggunakan garpu atau lidi sate
Posted by Hello

No comments:

Post a Comment