Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


August 06, 2008

Metro Online - Kuzi Ayam Sri Daisy

Kuzi Ayam Sri Daisy

Bahan-bahan (Hidangan untuk enam orang):

2 cawan minyak masak Daisy Blend
1 ekor ayam (potong)
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 cawan minyak masak
4 biji tomato merah (potong empat)
1/2 cawan sos tomato
1/2 cawan susu cair
1/2 cawan kismis kuning
1/2 cawan badam keping
2 cawan hirisan kentang
Gula secukup rasa
Garam secukup rasa

Bahan kisar halus:
5 tangkai cili kering (rebus)
5 tangkai cili merah
4 sentimeter halia
4 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
1 sudu besar rempah kurma

Cara memasak:
1. Goreng ayam bersalut serbuk kunyit dengan dua cawan minyak masak Daisy Blend. ketepikan.
2. Panaskan setengah cawan minyak masak dan masukkan bahan kisar. Masak hingga garing.
3. Kemudian, masukkan tomato, sos tomato, susu cair, kismis kuning, badam keping, gula dan garam. Masak sehingga sedikit kering.
4. Masukkan ayam yang sudah digoreng dan masak se ketika.
5. Hias dengan kentang goreng.
6. Siap untuk dihidang.

Petua Untuk menyediakan kuzi ayam yang lebih lazat, goreng ayam hingga dagingnya sekadar cukup masak saja dan tidak terlalu garing.

No comments:

Post a Comment