Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam
Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang
Yuran serendah RM100.00 untuk kelas grup dan RM200.00 untuk kelas personal bagi modul berikut:
Aneka BunsCream Puff, Enclairs, Fruit PuffAneka TartletsTakoyakiPastri Basket dan Tart Bentuk BuahMuffinsSponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese lelehCup cakes dan deko
Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.
Lokasi : Batu 5, Simpang, PerakLandmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumahHubungi : 011-27046007 (sms/wassup)
Steambath Method - Khas untuk menjawap soalan Jenny
Gambar-gambar ni Chetam ambil dari ResepiNet sumbangan dari Diana. Nak describe ngan lebih jelas apa Steambath Method ni, sila rujuk gambar kedua. Kita perlu menyediakan bekas besar untuk dimasukkan air di dalamnya dan loyang yang berisi adunan kek diletakkan pula di dalam bekas air tadi. Jika kita lihat gambar pertama, loyang dibalut dengan aluminium foil. Ini adalah kerana selalunya Kek Keju dibakar di dalam acuan springform.....iaitu acuan itu boleh dibuka di bahagian bawah. Bahagian bawah acuan itu dibalut dengan aluminium foil untuk mengelakkan dari air masuk dan merosakkan kek keju. Sekiranya anda menggunakan acuan biasa, tak payahlah balut.![](//photos1.blogger.com/blogger/792/214/200/Steambatch-Springform%20Pan%20lapik%20Aluminium%20Foil1.JPG)
Chetam
No comments:
Post a Comment