Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Semi Hands On di Teratak Chetam

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)


March 14, 2017

Baked Macaroni n Cheese versi Chetam





Meh nak kasi resepi baked macaroni n cheese versi Chetam.

Inspired dr resepi yg pernah Dee sumbangkn pada yahoogroup resepi.net. zaman tu facebook pun blum ada.  Boleh tanya resepi asal yg Dee bagi pada pak google atau check blog Teratak Chetam.

Baked macaroni n cheese - versi Chetam.

Bahan A
500gm macaroni
Letak seperiuk air atas api. Masuk garam sikit n minyak masak.  Bila air dh mendidih, masukkan macaroni. Masak jangan sampai lembik. Dh masak, tutup api. Tuang dlm penapis....toskn.

Bahan  B
Sebotol sos spagetti Kimball - Chetam guna yg tomato ngan mushroom
3 keping daging burger
Sedikit air
Sedikit serbuk maggi cukup rasa
Sedikit oregano
Letak kuali atas api. Letak minyak sikit. Masukkan daging burger. Goreng burger sambil hancurkn ngan sudip. Tuang sos spaghetti dlm Kuali. Masuk sikit air dlm botol sos, goncang n trus tuang dlm kuali. Tambah serbuk maggi ckup rasa n oregano. Tutup api. Masukkan macaroni yg dh ditoskan ke dlm sos spagetti. Gaul rata. Ketepikan.

Bahan C
Setin susu cair
2sudu besar tepung gandum
Sedikit air
Serbuk lada hitam kalu ada. Chetam tak letak. Chetam bubuh maggi ckup rasa sikit
Keju cheddar yg dh parut. Simpan sikit utk tabur atas macaroni nanti.
Tuang susu cair dlm periuk. Masukkan keju cheddar. Letak periuk atas api. Kacau sampai keju cair.  Bancuh tepung gandum dgn sedikit air. Tuang dlm periuk. Kacau rata. Bleh letak serbuk lada hitam. Chetam letak maggi ckup rasa. Dh pekat, tutup api.

Sediakan loyang atau tray aluminium. Tuang macaroni yg bersalut sos spagetti. Ratakan. Tuangkan Bahan C atau dipangey jugs sos putih.  Ratakan. Tabur keju cheddar yg diasingkan sblum ni. Akhir skali Chetam tabur dried parsley.

Bakar dlm oven yg telah dipanaskan tlebih dahulu. Dh siap,  kita makan

February 24, 2017

Kelas Cream Puff Dengan Yuran ISTIMEWA!!!!


Chetam pelawa sesiapa yang berminat untuk mempelajari pembuatan Cream Puff untuk menyertai kelas ini pada 4 Mac 2017 atau 11 Mac 2017.

Chetam tawarkan yuran ISTIMEWA dan BERBALOI kepada yang berminat,

Dengan yuran ISTIMEWA sebanyak RM60, Chetam akan demokan cara-cara membuat puff gebu dan filling kastad yang enak. Memerlukan sekurang-kurangnya 4 peserta untuk layak mendapat yuran ISTIMEWA ini,

Untuk kelas perseorangan, yuran sebanyak RM100 dikenakan. Anda layak memilih tarikh dan masa yang bersesuaian dengan anda.

Untuk kelas dengan yuran ISTIMEWA ini, Chetam hanya akan ajar cara-cara membuat Cream Puff yer.

Lokasi kelas adalah di Batu 5, Pekan Simpang, Taiping, Perak. Rumah Chetam tepi jalan utama je.

Untuk info lanjut boleh call/sms/wassup 011-27046007.

Bertindak segera untuk menikmati tawaran ISTIMEWA ini.

Minum Petang di kala hujan turun....

Karipap sardin baru angkat dari kuali dengan secangkir kopi o panas....memang kaw....


SEBELUM


SELEPAS

January 18, 2017

Thai Dessert Recipe: Luuk Chuup! (Thai Mung Bean Marzipan)

How to make Fruit Jelly Bubbles! วุ้นลูกแก้วผลไม้

How to Make Thai Kanom Luk Chup (fruit-shaped mung beans) ขนมลูกชุบ

Puding Tumpeng

Cara melukis puding | Delish Dessert | Doraemon

Melukis Puding dengan mudah | by Delish dessert | Cars

Pudding Art - Dyna Pudding

Pudding Barbie - Dyna Pudding

PUDING KOLAM IKAN

How to make Thai Rose Jelly for Valentine's Day | วุ้นกุหลาบแก้ว (Englis...

Resep Kue Nobi : Cara Membuat Puding Ikan Koi

Henpon Chetam ada masalah bateri.......

Nak beli bateri yang baru, masalahnya bateri tu model lama. Tanya banyak kedai tapi depa tak jual. Buat masa ni, kalau ada sebarang pertanyaan berkenaan kelas atau tempahan.....sila sms ataupun wassup 011-27046007. Nombor 010-7850317 dah tak boleh guna sebab terlupa tambah top-up.

Jangan lupa.....sms atau wassup 011-27046007

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Tawaran Istimewa Sempena Teratak Chetam berada di Batu 5, Simpang

Yuran serendah RM100.oo untuk kelas grup dan RM150 untuk kelas personal bagi modul berikut:

Aneka Buns
Cream Puff, Enclairs, Fruit Puff
Aneka Tartlets
Takoyaki
Pastri Basket dan Tart Bentuk Buah
Muffins
Sponge Cake utk deko guna whipping cream dan cheese leleh
Cup cakes dan deko

Untuk kelas personal, sila sms atau wassup utk tetapkan tarikh. Anda boleh pilih tarikh anda sendiri dan juga kelas yang anda ingin belajar. Yuran adalah berlainan dari kelas semi hands on.

Lokasi : Batu 5, Simpang, Perak
Landmark : Gerai Lemang dan Gerai Air Jambu Batu di depan rumah
Hubungi : 011-27046007 (sms/wassup)