Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Kelas Personal di Teratak Chetam

Anda tentukan tarikh kelas anda sendiri

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


April 27, 2010

Kelas Coklat : 24 April 2010

Siti Salbiah dari Kuching, Sarawak. Datang malam sebelumnya dengan flight Air Asia. Bersemangat nak belajar walaupun penat tak habis lagi.

Rajimah juga dari Kuching, Sarawak. Beliau bersaudara dengan Siti Salbiah tetapi datang ke Kuala Lumpur awal beberapa hari dengan famili. Dari tahun lepas dah berhasrat nak join kelas coklat Chetam. Kesian Rajimah sebab tak sihat semasa kelas....masuk angin sampai pening kepala. Terpaksa rehat beberapa kali tapi Alhamdullilah coklat semuanya menjadi kerana Siti Salbiah turut menolong. Rajimah ni tokeh kek lapis.

Ekin ni student UKM tapi parent kat Kota Damansara jer. Rajin datang belajar. Siap booking kelas dengan dua nama berbeza...email nama lain dan sms guna nama lain. Sampai Chetam keliru bila nampak nama lain keluar kat henpon tapi introduce diri ngan nama yang di email....Chetam ingat kes nak silap tarikh kelas.

Dahlia orang Semenyih jer....Datang ngan bodyguard...sebaya Chenul...Tak berganjak dari sisi meja sebab dok tengok ibunya buat coklat. Mula-mula ingat Dahlia tak jadi datang sebab dah lambat....Bila mula tengok nota, Dahlia pun sampai.

1st time tunjuk acara buat Oreo Choc menggunakan edible image. Ada acuan khas untuk ini.












Ada coklat terlebih timbang so buat choc bar dengan peanut butter dan rica bubble perisa fruity.


Kelas Coklat : 11 April 2010


Siti
Hafuza

Rafiza



April 26, 2010

Kelas Coklat : 10 April 2010

Noorliza tapi Chetam lupa lak dari mana...hehehe....natijah sebab lambat update...sori yer....

Zura datang dengan Nabila....dari Puchong kalau tak silap. Mereka ni jiran tetangga.

Ini Nabila.....

Ini pulak Kak Zaleha dari Taman Maluri







Biasanya Buya akan masak nasi putih ngan lauk pauk untuk makan tengahari tetapi kelas kali ni Buya bawa Chenul jalan-jalan ke Shah Alam....so kami pegi lunch kat gerai depan traffic light Bandar Teknologi Kajang. Ada yang makan laksa, rojak dan mee rebus. Minuman semestinya Cendol..memang sedap.

April 09, 2010

Kelas Coklat : 4 April 2010



















Azura dari Shah Alam kalau tak silap. Azura datang dengan Azizah...Nampak tak coklat Azura....cantik kan...siap dalam bekas transparent. Azura dan Azizah siap bawa bekas ni...banyak...










Azizah dari Subang Jaya rasanya. Azizah dan Azura keje satu tempat...di F&N.....bila habis kelas...Azizah hadiahkan apron F&N yang dipakai kepada Chetam...Thanks

















Ini Niza....tapi lupa lak dari mana...Niza sakit tangan kanan so ambik masa bila menemper coklat. Yang bestnya, Niza siap bawa kotak dan bekas coklat yang siap bereben. Boleh terus jual macam ni.












Ini pulak Diana dari Melaka....habis kelas terus praktikkan. Alhamdullilah...order pun banyak yang diterima. InsyaAllah, hujung tahun menamatkan zaman bujang...boleh la buat door gifts sendiri