Iklan Berbayar

BannerFans.com


Ruangan Iklan untuk disewa dengan kadar RM20 sebulan tanpa posting dalam Teratak Chetam atau emails kepada Mailing List.

Jadual Kelas Bulan Disember 2013

Boleh pilih sebarang tarikh untuk bulan Disember 2013.

Anda boleh book kelas pilihan anda. Pilih tarikh yang sesuai dan hubungi Chetam melalui email atau sms untuk book kelas tersebut. Sila rujuk modul kelas di ruangan sebelah kanan.


Kelas turut diadakan secara personal. Anda boleh mix n match kelas pilihan anda. Segalanya dilakukan secara hands on. Anda boleh tentukan bila kelas akan diadakan.


May 23, 2007

Segmen Iklan.....

IKLAN 1 - GABUNGAN TENAGA PENGAJAR ITA'S DELIGHT & NURUL BAKERY

Kelas akan diadakan pada:
10 June 2007
Jam: 2.00 petang
Yuran: RM100.00
Tempat: Lot 492-A, Jalan Yadi, Klang,
Tel: 016-2771107 (Nurull) atau 016-2195009 (Rozita)

3 Jenis Kek
1. Kek Roll Fenomena Ice cream
2. Kek Lapis Limau Purut
3. Kek Chocolate Flake

3 Jenis Kueh Tradisional
1. Talam Peanut Butter
2. Sri Muka Pulut Keladi
3. Talam Mini Berlauk (Di Kukus di dalam mangkuk Taufu Fa,kecil)(Kueh berwarna Putih dan Biru)


Kami juga akan mengadakan package biskut persediaan hari raya
Package I dan Package II...
Sila sms address or email agar mudah pihak kami menghantar jadual kelas dan jenis-jenis biskut yang akan di ajar....

Di klang, Nurul Bakery dan Ita's Delight adalah salah satu syarikat yang mengeluarkan biskut di Klang.

Pihak kami juga dengan besar hati untuk mengajar di luar kawasan.. dan organiser adalah di alu-alukan.

Sekian.

==================================================

IKLAN 2 - GABUNGAN KELAS ITA'S DELIGHT & MAS COOKIES - DI BUKIT INDAH AMPANG

KELAS MEMBUAT BISKUT HARI RAYA:
Tarikh: 3 June 2007
Hari: Ahad
Masa: Jam 2Pm
Yuran: RM100.00

1. Strawberry Shortbread
2. Ice Cream Chocolate Bar
3. Golden Cereal
4. Snowy Oat
5. Ametis Cookies
6. Crunchy Chocolate Square
7. Lapis Prune with Crunchy Topping
8. Strawberry Milky cookies
9. Cashewnut Cruncy Cookies
10. Frozen Kenari

Sila hubungi Puan Mastura: 019-2275909
Puan Mastura adalah tenaga pengajar di Bakewell JB, Segamat dan juga di Sri Gombak

Tempat Terhad sila daftar segera.

Tkasih.

==================================================

IKLAN 3 - JOM BELAJAR MASAK NGAN KAK PAU.......

PRODUK SEJUKBEKU UTK PENGUSAHA KECIL : belajar membuat produk, teknik sejukbeku dan pembungkusan serta jangka hayat produk: karipap pusing, karipap biasa, samosa, popiah, kueh boom, cucur badak, kueh keria, kueh kasturi., sardine roll, mini murtabak, KELAS PRAKTIKAL. Sila bawa apron, kayu penggelek kecil, sehelai tuala tangan.

Tarikh : 26hb Mei, 2007
Masa : 10.30pg – 5 ptg
Tempat : Hotel Sri Malaysia, Larkin, Johor.
Yuran : RM170 (termasuk mkn Tengahari & sijil)

BENGKEL CUP CAKE : belajar membuat cup cake menggunakan kek butter chocolate, kek butter badam, kek sponge anika rasa, teknik membuat 4 jenis krim dan hiasan yang menarik utk majlis perkahwinan, birthday dan apa saja…jgn ketinggalan! Kelas praktikal, dtg bawa apron ye! Anda akan pulang dengan pelbagai variasi cup cake lebih kurang 15 biji….jgn lepaskan peluang ini.. sila bawa nozzle 233, 20, 69, 16, 1E . Kelas PRAKTIKAL. Jgn lupa bawa sehelai tuala tangan ye kak..

Tarikh : 27hb Mei, 2007
Masa : 1030pg – 5 ptg
Tempat : Hotel Sri Malaysia, Larkin, Johor.
Yuran : RM170 (termasuk mkn Tengahari & sijil)

Berminat???? Jadi apa tunggu lagi....rebutlah peluang ini kalau minat leh pm Kak Pau (019-2605043) atau IdaFarida (012-7771757). Boleh juga melawat laman web kak pau di Akademi Citra Klasik.

May 17, 2007

Perkembangan Terkini dari Chetam!

Thousand Apologies!!!

Dah lama Chetam tak update Teratak Chetam. Penyakit "M" melanda....hehehehe...lagipun busy ngan keje ofis.

Besok(18 May 2007) Chetam akan busy di dapur. Nak buat kek untuk perkahwinan anak sedara yang sulung. Pas tu ada projek untuk buat kes besdey untuk anak-anak sedara di Tepen. InsyaAllah, minggu depan Chetam akan tambah lebih banyak bahan di Teratak Chetam.

Minggu lepas Chenul sambut birthday ke 3. Cuma ada satu gambar jer. Yang lain kena tunggu anak sedara yang tengah exam hantar pada Chetam. Bila dah ada gambar baru Chetam bagitahu dengan lebih lanjut apa yang Chetam dah sediakan sempena sambutan besdey Chenul.

Pernah Tengok Martha Stewart di NTV7?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Rancangan ni disiarkan hampir setiap hari di NTV7. Ianya amat menarik kerana Martha Stewart akan mengajar kita resepi baru, cara membuat deko ataupun seni kraf. Pagi tadi Chetam lawat laman web beliau. Memang interesting. Just nak share salah satu resepi yang terdapat dalam www.marthastewart.com

Chocolate-Filled Cupcakes

Makes 1 dozen

  • 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsalted butter, softened
  • 1 1/2 cups granulated sugar
  • 6 large egg whites
  • 3/4 cup whole milk
  • 2 teaspoons pure vanilla extract
  • 2 vanilla beans, halved lengthwise, seeds scraped and reserved, beans discarded
  • 2 cups all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon coarse salt
  • 4 ounces bittersweet chocolate, cut into twelve 2-inch chunks
  • 1 tablespoon confectioners' sugar, for dusting
Directions
  1. Preheat oven to 350 degrees;. Line a standard 12-cup muffin tin with paper liners; set aside. Put butter and granulated sugar into the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until pale and fluffy, about 3 minutes. Add egg whites, milk, vanilla extract, and vanilla seeds; mix until combined, scraping down sides of bowl as needed. Add flour, baking powder, and salt; mix until just combined.
  2. Divide batter among muffin cups, filling each cup about three-quarters full. Insert a piece of chocolate into center of each, pressing about halfway into batter to cover. Bake until pale golden brown, about 24 minutes. Transfer tin to a wire rack; let cool slightly. Dust with confectioners' sugar before serving. Cupcakes can be stored in airtight containers at room temperature up to 3 days.